Skandaloze: Saudia e bënë të detyrueshme marrjen e vaksinës kundër COVID-19 për Haxh dhe Umre

Vaksina kundër coronavirusit bëhet e detyrueshme për ata që duan të kryejnë haxhin dhe urmën ,ka njoftuar zëdhënësi i Ministrisë së Arabisë Saudite Muhamed Saleh Benten në konferencën e fundit për shtypë raporton ekuilibër.com.

Mbretëria e Arabisë Saudite po ndërmerr gjitha masat dhe protokollet parandaluese për të ndaluar përhapjen e COVID-10 në bashkëpunim me Ministrinë e Shëndetësisë së Arabisë Saudite. Mbretëria e Arabisë Saudite e ka rreshtuar urmën si të ‘sigurt’.

Ministri i Arabisë Saudite për Haxh dhe Umre Muhammed Saleh Benten, gjersa po fliste për kanalin televiziv El-Arabija pasi që kishte marrë vaksinën kundër coronavirusit në Xhideh, tha se kushdo që dëshiron të kryej umre të marr vaksinën kundër coronavirusit përmes aplikacionit Sehhaty