Refuzoi të M A R T O H E J me djalin e xhaxhait, familja V R E T 20-vjeçaren

Një ngjarje e  r ë n d ë  që njihet si “v r a s j e nderi” ka sh o k u a r  gjithë shoqërinë në Turqi. Një vajzë 20-vjeçare e quajtur Vildan Ince është  v r a r ë  nga familja pasi ka  r e f u z u a r  të  m a r t o h e t  me kushëririn e saj, djalin e xhaxhait, Resul Ince.

Pavarësisht  p r e s i o n i t  të familjes për t’u  m a r t u a r  me kushëririn në një ceremoni fetare, ajo u detyrua të  a rr a t i s e j  me të  d a sh u r i n  e saj Osman Celik 24 vjeç rreth dy muaj më parë.

Më pas familja e ka futur  ç i f t i n  e ri në  k u r th  duke i thënë se dëshirojnë të pajtohen dhe i ka ftuar në shtëpi. Kur dy të rinjtë hynë në shtëpi ata u  v r a n ë  direkt.

Familjarët dy  t r u p a t  e tyre i  g r o p o s ë n  në një vend zonë jashtë fshatit. Pas kësaj ngjarje të  r ë n d ë, policia ka  a rr e s t u a r  8 persona nga familja. Babanë, vëllanë, kushëririn me të cilin duhej të  m a r t o h e j  vajza dhe dy të afërm të tjerë të familjes.

https://www.facebook.com/plugins/like.php?href=https://tetovanews.info/2021/01/fotot-refuzoi-te-m-a-r-t-o-h-e-j-me-djalin-e-xhaxhait-familja-v-r-e-t-20-vjecaren/&layout=button_count&show_faces=false&width=105&action=like&colorscheme=light&height=21