Hoxha nga Prishtina: “Përputhen” është shkatërrim për rininë

Imami Husamedin Abazi në xhaminë “Hasan Beg” në Prishtinë mbajti një ligjeratë lidhur me moralin.

Ndër të tjera, ai u ndal edhe tek televizionet, ku tha se ajo çfarë po iu servohet publikur është degjeneruese dhe shkatërrim për kombin e rininë.

Gjatë hytbes, hoxha rast konkret përmendi emisionin “Përputhen”, të cilin e kritikoi për konceptin dhe përmbajtjen.

“Ajo që po ndodh në aspektin e televizioneve tona, ajo që po na ndodh si shtet me këto televizione edhe me nga 24 orë se mos të flasim në aspektin e mbramjes. Ajo çka i servohet popullit tonë, andej e këndej kufirit vërtet është çmenduri që jam i bindur se kushdo që ka udhëtuar në perëndim, i kam shiquar televizionet ditore e që nuk ke shancë me pa çka qesin televizionet tona. Ato po bëhen 24 orë, askush nuk e ngritë zërin. Kjo ka të bëjë me shkatërrim të rinisë. Programe prej më të ndryshme, çdo muaj po na del nga një program. Përputhen e çpërputhen, gjëra që nuk i kemi pa në të kaluarën e që janë çmenduri të llojit të vet”, deklaroi ai.