E pabesueshme se çfarë po ndodh në këtë moment në Norvegji, raportohen për se paku 11 vik.tima

General view after a landslide hit a residential area in Ask village, about 40km north of Oslo, Norway December 30, 2020. Fredrik Hagen/NTB/via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. NORWAY OUT.

Dhjetë persona janë plagosur dhe 11 të tjerë janë shpallur të zhdukur pas një rrëshqitje dheu në Norvegjinë jugore.
Nga rrëshqitjet e dheut dhjetëra ndërtesa u zhdukën nën masivin e dheut të mërkurën.
Rrëshqitja e dheut goditi një zonë banimi në komunën e Gjerdrum, rreth 30 kilometra në veri të kryeqytetit Oslo. Policia tha se më shumë se 900 njerëz ishin evakuuar nga zona.

Ekipet e shpëtimit kanë vijuar kërkimet në zonë për fëmijë e të rritur. Pamjet tregojnë një krater të madh ndërtesash të shkatërruara në brendësi të masivit të dheut, ndërkohë që shumë shtëpi të tjera kanë mbetur të varura.
Banorët kanë treguar se në fillim kanë ndjerë dy dridhje masive që kanë zgjatur për një kohë të gjatë. Më pas rryma elektrike është ndërprerë dhe jnë evakuuar menjëherë.