Çdo makinë e ka atë: A e dini se çfarë tregon shigjeta pranë shenjës së karburantit në pult?

Vështirë se keni menduar ndonjëherë se për çfarë shërben shigjeta në pjesën që na informon për sasinë e karburantit në rezervuar. Mund të jetë në anën e majtë dhe të djathtë të simbolit në formën e një pajisje furnizimi me karburant në një pikë karburanti. Thisshtë ky pozicion që justifikon qëllimin e kësaj shigjete.

Ajo tregon se në cilën anë të makinës që po ngisni ka një mbulesë nga rezervuari ku «prekin» automjetet me katër rrota. Duket se ky funksion është mjaft i pakuptimtë (kush nuk e njeh makinën e tyre aq shumë sa nuk janë të sigurt se ku mund të furnizohen me karburant?), Por në disa situata mund të jetë shumë i dobishëm, veçanërisht nëse keni marrë hua një makinë.