Arabia Saudite lejon festimin e Vitit të Ri (VIDEO)

Për herë të parë në historinë e saj Arabia Saudite do të lejojë festimin e Vitit të Ri për ata që duan të festojnë. Në kryeqytetin saudit Rijad shitoret me pemën (bredhat) e Vitit të Ri vizitohen këto ditë më së shumti, transmeton portali Shqipmedia lajmin nga agjencia arabe Alarabia.

Përndryshe me reformat e Muhamed Bin Salah, këtë vit u lejua edhe festimi i Shën Valentinit (ditës së dashurisë).

Deri sa Arabia Saudite shkon ka modernizimi në Shkup dhe disa qytete tjera ka disa vit që nuk lejohet festimi i Vitit të ri tek shqiptarët. Madje disa grupe ekstremiste i kërcënonin restoranet që organizonin natën e Vitit të Ri. /Shqipmedia

VIDEO: