𝐋𝐀𝐉𝐌𝐈 𝐈 𝐅𝐔𝐍𝐃𝐈𝐓 𝐍𝐆𝐀 𝐙𝐕𝐈𝐂𝐑𝐀/ 𝐉𝐚 𝐝𝐞𝐭𝐚𝐣𝐞𝐭 𝐞 𝐑ë𝐧𝐝ë𝐬𝐢𝐬𝐡𝐦𝐞 𝐩ë𝐫 𝐭ë 𝐠𝐣𝐢𝐭𝐡ë 𝐒𝐡𝐪𝐢𝐩𝐭𝐚𝐫ë𝐭 𝐪ë 𝐝𝐨 𝐔𝐝𝐡ë𝐭𝐨𝐣𝐧ë…

Siç dihet, kushdo që hyn në Zvicër dhe ka ardhur nga një zonë e rrezikshme për koronavirus, duhet të qëndrojë në karantinë për dhjetë ditë, transmeton albinfo.ch.

Kjo aktualisht vlen për shumicën e shteteve të Ballkanit. Shtetasit e Kosovës, Shqipërisë, Maqedonisë së Veriut dhe Serbisë edhe më tej mund të udhëtojnë pa problem në Zvicër.

Duhet theksuar se personat që udhëtojnë nga këto vende në Zvicër nuk kanë nevojë të kenë teste negative dhe nuk do të futen në karantinë.

Nga ana tjetër, Mali i Zi është vendi i vetëm nga Ballkani Perëndimor që është në listën e vendeve të rrezikuara, që do të thotë se shtetasit e Malit të Zi, apo perosnat që udhëtojnë në Mal të Zi, me të kthyer në Zvicër duhet të futen në karantinë 10-ditore.

Testi nuk i shpëton nga karantinimi. Në vazhdim e keni listën e vendeve dhe rajoneve që në Zvicër konsiderohen si të rrezikuara. Shtetasit e këtyre vendeve apo rajoneve duhet të futen në karantinim të obligueshëm 10 ditor.

  • Gjermani, landet: Sachsen, Thüringen
  • Francë, Rajoni: Provence-Alpes-Côte d’Azur
  • Itali, rajonet: Emilia Romagna Friaul-Julisch Venetien Venetien
  • Austri, rajoni: Salzburg